Τιμή

4 5

Τα μέλη κερδίζουν περισσότερα!

Μάζεψε Go-X πόντους, ανέβα επίπεδο & κέρδισε!

Iσοτονικά

Βρήκαμε 1 προϊόν

Ενεργειακά & Ισοτονικά Ποτά

Ανακάλυψε στο Rundome.gr, το No1 online running store ενεργειακά & ισοτονικά ποτά για να απογειώσεις τις επιδόσεις σου στην προπόνηση αλλά και για την άνεσα αποκατάσταση μετά τη προπόνηση. Βρες ισοτονικά και ενεργειακά ποτά μέσα απο Κορυφαία Brands όπως Biosteel και Maurten σε μια ποικιλία γεύσεων όπως βατόμουρο, μούρο, ροδάκινο-μάνγκο, rainbow twist & white freeze.

Τι είναι τα ισοτονικά ποτά;

Ισοτονικά ποτά είναι τα υγρά διαλύματα τα οποία χρησιμοποιούνται στον αθλητισμό στην προαγωνιστική, στην αγωνιστική καθώς και στην μεταγωνιστική περίοδο ενός αθλητή. Τα ισοτονικά ποτά ή με την ονομασία τα ενεργειακά ποτά είναι κατάλληλα για αθλητές, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για ενυδάτωση, μείωση κόπωσης, για υγρά, ηλεκτρολύτες και ενέργεια.

Ποια είναι τα οφέλη των ισοτονικών;

Τα ισοτονικά ποτά σε κρατάνε ενυδατωμένο κατά την άσκηση και βοηθάνε στη πλήρωση των αποθηκών υδατανθράκων. Τα ισοτονικά ποτά ανάακαμψης περιέχουν τόσο υδατάνθρακες όσο και πρωτεΐνες για να προωθήσουν την αποκατάσταση των μυών. Τέλος προσθέτουν την αίσθηση επιπλέον ενέργειας στην προπόνησή σου.

Πότε πρέπει να πίνω ισοτονικά ποτά;

Τα ισοτονικά ποτά είναι κατάλληλα κυρίως για τους αθλητές που έχουν έντονη σωματική άσκηση, υψηλής έντασης. Η κατανάλωσή τους μπορεί να γίνει έως 4 ώρες πριν την προπόνηση. Το ACSM συστήνει κατανάλωση 5-7 ml υγρών ανά κιλό του σωματικού σας βάρους τρεις με τέσσερις ώρες πριν από την άσκηση. ( πχ εάν το σωματικό βάρος είναι 60 κιλά σημαίνει κατανάλωση υγρών 300-420 ml). Εάν τα ούρα σου είναι ακόμα σκούρα έπειτα από αυτό, προτείνεται περαιτέρω κατανάλωση υγρών 3-5ml / kg.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ισοτονικών, υποισοτονικών και υπερισοτονικών;

Οι διαφορές στα ισοτονικά, υποισοτονικά και υπερισοτονικά είναι οι εξής: Τα ισοτονικά υγρά έχουν την ίδια πυκνότητα σε διαλυμένα συστατικά με τα υγρά του σώματος (συνήθως 5-7γρ ανά 100ml). Θα απορροφηθούν είτε τόσο γρήγορα, είτε ίσως, λίγο γρηγορότερα από όσο το νερό, ανάλογα με τις συνθήκες άσκησης. Τα υπερτονικά υγρά έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα από τα υγρά του σώματος και θα απορροφηθούν αργά. Υποστηρίζεται ότι προσφέρουν στους αθλητές αναπλήρωση ενέργειας και ότι αντικαθιστούν τη χαμένη ενέργεια και περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες (σάκχαρα). Τέλος τα υποτονικά υγρά έχουν μικρότερη πυκνότητα από τα άλλα υγρά του σώματος. Έχουν λιγότερα διαλυμένα συστατικά ανά 100ml (συνήθως 2-3γρ ανά 100ml), που απορροφώνται από το σώμα πιο γρήγορα από το νερό και επιτυγχάνουν γρήγορη ενυδάτωση. Υποστηρίζεται ότι τα υποτονικά ροφήματα επιταχύνουν τη ταχύτητα απορρόφησης του νερού από το σώμα, εμποδίζοντας ή καθυστερώντας έτσι την αφυδάτωση.

Ποια είναι η σύνθεση των ισοτονικών;

Εκτός από κάποια βασικά συστατικά που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ποτά υπάρχουν κάποια ισοτονικά / ενεργειακά ποτά που διαφέρουν στην σύνθεση. Πολλά από αυτά περιέχουν καφεΐνη, ταυρίνη, quarana, ινοσιτόλη, ενώ άλλα περιέχουν όλα τα προηγούμενα μαζί! Επίσης περιέχουν μεταλλικά στοιχεία με σκοπό την ενυδάτωση.

Marketplace Title 1
Marketplace Title 2
Marketplace Text 1
Marketplace Text 2