Αμινοξέα - BCAA Συμπληρώματα Διατροφής, Πολυβιταμίνες

Τι Συμπληρώματα Διατροφής θα βρω στο Rundome;

Στο Rundome.gr, το No1 online running store θα βρεις συμπληρώματα διατροφής για κάθε ανάγκη. Θα βρεις συμπληρώματα που βοηθάνε στην μυϊκή αποκατάσταση μετά την προπόνηση, αλλά θα βρεις και συμπληρώματα που αυξάνουν τις αντοχές και την ενέργειά σου. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον αρχάριο μέχρι και τον pro αθλητή τρεξίματος, ενισχύοντας τις επιδόσεις.

Ποιες Εταιρίες για Συμπληρώματα Διατροφής είναι διαθέσιμες;

Οι εταιρείες από συμπληρώματα διατροφής που θα συναντήσεις στο Rundome.gr είναι η ATHLETIKA και οι Swedish Supplements. Εταιρείες αξιόπιστες που είναι ειδικές στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, πρωτεΐνης και ισοτονικών. Βρες μέσα από το site μας αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Τι Συμπληρώματα Διατροφής να επιλέξω;

Για εσένα που θέλεις αύξηση των αντοχών σου και επιπλέον ενέργεια, μπορείς να επιλέξεις συμπλήρωμα διατροφής L-Γλουταμίνη. Για εσένα που θέλεις άμεση αποκατάσταση των μυών σου και αύξηση μυϊκής μάζας ιδανική επιλογή είναι η καθαρή πρωτεΐνη. Από την άλλη για εσένα που νιώθεις ατονία και θέλεις ενέργεια μια πολυβιταμίνη είναι αυτό που χρειάζεσαι βοηθώντας το γαστρεντερικό σύστημα, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίλεξε το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για σένα για πριν ή μετά το running σου και νιώσει περισσότερη ενέργεια και τόνωση.

Τι είναι τα αμινοξέα;

Τα αμινοξέα είναι μια ομάδα χημικών ενώσεων, όπου αποτελούν κύριο δομικό στοιχείο πρωτεϊνών. Υπάρχουν 20 διαφορετικά είδη σε αμινοξέα που εκκρίνει οργανισμός. Όμως υπάρχουν και αμινοξέα όπως βαλίνη, η μεθειονίνη και η τρυπτοφάνη, τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει, επομένως τα λαμβάνει από τα συμπληρώματα διατροφής. Τα αμινοξέα βοηθάνε στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, στις αθλητικές επιδόσεις, στη αποκατάσταση μετά την άσκηση, καθώς και στην αύξηση μυϊκής μάζας.

Ποια είναι τα καλύτερα αμινοξέα;

Στο Cosmossport.gr, το No1 online store, θα βρεις αμινοξέα που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σου. Πιο συγκεκριμένα θα βρεις συμπληρώματα διατροφής με αμινοξέα ανάμεσα από τις Top συνεργαζόμενες εταιρείες ATHLETIKA & Swedish Supplements.

Τι κάνουν τα αμινοξέα BCAA;

Τα αμινοξέα BCAA είναι η λευκίνη, η ισολευκίνης και η βαλίνης και αποτελούν το 35% των αναγκαίων αμινοξέων στις πρωτεϊνες μυϊκής ανάπτυξης. Τα BCAA αμινοξέα είναι το κατάλληλο συμπλήρωμα για όσους θέλουν να χτίσουν μυϊκή μάζα και για όσους θέλουν να χάσουν λίπος ενώ παράλληλα διατηρούν την μυϊκή τους μάζα. Βελτιώνουν ταυτόχρονα τον χρόνο εξάντλησης κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ενώ αυξάνει και την νοητική συγκέντρωση κατά την προπόνηση.

Ποια αμινοξέα να πάρω;

Για εσένα που ακολουθείς μια διατροφή χαμηλών θερμίδων και θέλεις ταυτόχρονα μυϊκή ανάπτυξη μπορείς να επιλέξεις τα αμινοξέα BCAA. Από την άλλη για εσένα που έχεις μια πιο πλούσια διατροφή και θέλεις βελτιωμένες επιδόσεις και μυϊκή ανάπτυξη μπορείς να επιλέξεις αμινοξέα σε συμπλήρωμα διατροφής.

Σε τι βοηθούν τα αμινοξέα;

Τα αμινοξέα συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, βοηθούν στην αύξηση της αεροβικής αντοχής κατά την προπόνηση και στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας . Τα αμινοξέα παρέχουν ενίσχυση απέναντι στην κόπωση των μυών αλλά και ενθαρρύνουν τη σύνθεση πρωτεϊνών μετά την προπόνηση.

Έχουν τα αμινοξέα παρενέργειες;

Τα αμινοξέα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες εάν δεν γνωρίζεις τη σωστή δοσολογία και λάβεις παραπάνω από την ημερήσια πρόσληψη όπου είναι περίπου 5-12 γραμμάρια ανάλογα τον αθλητή. Οι παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν είναι ναυτία, υπερκόπωση, αυξημένη αρτηριακή πίεση, λεύκανση του δέρματος και πονοκέφαλος. Πριν την λήψη τους καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν ειδικό επαγγελματία υγείας.

Πότε πρέπει να παίρνω τα αμινοξέα, μετά ή πριν την προπόνηση;

Τα αμινοξέα καλό είναι να λαμβάνονται κατά την προπόνηση ή κατά την διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας, ώστε να αναπλάθουν το μυϊκό ιστό. Μετά την διάρκεια της προπόνησης δεν είναι απαραίτητα. Ωστόσο ειδικά τα διακλαδισμένα BCAA αμινοξέα, είναι προτιμώτερο να ληφθούν πριν την προπόνηση καθώς παράγουν πρωτεϊνοσύνθεση κατά την διάρκεια της άσκησης ταχύτερα.

Πότε να παίρνω γλουταμίνη;

Η γλουταμίνη ή η λ-γλουταμίνη είναι ένα από τα πολλά αμινοξέα που υπάρχουν και αποτελεί ένα δομικό στοιχείο της πρωτεΐνης. Επειδή η γλουταμίνη θεωρείται ένα απαραίτητο αμινοξύ, πρέπει να καταναλώνεται μέσω της καθημερινής μας διατροφής, καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει γλουταμίνη από μόνο του. Την γλουταμίνη μπορείς να την πάρεις πριν ή κατά την άσκηση για επιπλέον ενέργεια, ωστόσο μπορείς να την λάβεις και μετά την προπόνηση για αύξηση HGH / ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης στο σώμα σου. Η δοσολογία που χρειάζεται είναι περίπου 2-6 γραμμάρια γλουταμίνης μέσα στα επόμενα 20 λεπτά μετά την προπόνηση.

Πότε να παίρνω αργινίνη;

Η αργινίνη ή η L-αργινίνη θα πρέπει να καταναλώνεται ως μέρος της αποκατάστασης, μετά την άσκηση, η οποία ξεκινάει 30 λεπτά από την ολοκλήρωση της προπόνησής σου. Μερικοί αθλούμενοι προτιμούν να καταναλώσουν αργινίνη πριν από την άσκηση (30-60 λεπτά πριν από την προπόνηση).

Marketplace Title 1
Marketplace Title 2
Marketplace Text 1
Marketplace Text 2